Premium

Gymnastiek voor senioren op lokale omroep RTV Seaport

Gymnastiek voor senioren op lokale omroep RTV Seaport
Gymdocent Irene Kraak tijdens de opnames vanuit garage Stormvogels.
© United Photos/Paul Vreeker
Velsen

Stichting Welzijn Velsen (SWV) brengt in samenwerking met RTV Seaport de komende tijd een serie gymnastiekoefeningen voor senioren van Velsen op de televisie.

Donderdag werden door de lokale omroep de eerste opnamen gemaakt op een bovenetage in de voormalige garage Stormvogels aan de IJmuiderstraatweg.

,,We kunnen de ouderen in Velsen nu geen dagactiviteiten meer aanbieden in de buurthuizen”, zegt directeur Nora Azarkan van Stichting Welzijn Velsen. ,,Nu de overheid heeft opgeroepen om binnen te blijven, en alle beweegactiviteiten en ook de eettafels in de buurthuizen zijn afgelast. We hebben via ons meldpunt gemerkt dat er problemen ontstaan. Dat er grote behoefte is aan bewegen en aan sociaal contact, mensen willen iets te doen hebben. En in beweging blijven bij al het thuiszitten is natuurlijk belangrijk. Vandaar dat we nu de samenwerking met RTV Seaport hebben gezocht om een speciaal tv-programma te maken voor de senioren in Velsen.”

Rustige modus

Wat opvalt donderdag tijdens de opname, is dat alle oefeningen afgestemd zijn op senioren: veel oefeningen van gymdocent Irene Kraak zijn in de rustige modus en veel van de oefeningen zijn ook zittend vanuit de stoel te volgen en uit te voeren.

Netty Struijs van RTV Seaport vertelt dat het programma Seniorengym ongeveer twintig minuten duurt en dagelijks om elf uur ’s ochtends zal worden uitgezonden: ,,Vanaf 11 april zullen de programma’s te zien zijn op de televisie. Via RTV Seaport, op Ziggokanaal 40 en via onze website rtvseaport.nl. Het zullen in totaal acht mooie gymlessen worden.”

RTV Seaport doet meer: ,,Verder komen er ook video’s van vroeger op tv. Die komen bij ons uit het archief. De films zijn opgenomen in de programmering en zijn non-stop 24 uur per dag te bekijken.”

Hoe de ouderen bereikt gaan worden met het nieuws?

,,We gaan volgende week flyers uitdelen”, zegt Daniella van Delft van Stichting Welzijn Velsen. ,,Daarin staat vermeld wanneer de uitzendingen te zien zijn. In de flyer zit ook een ansichtkaart en een puzzeltje. Ook brengen we Buuv onder de aandacht van de ouderen. Via Buuv kan ook hulp bij bijvoorbeeld het boodschappen doen worden geboden.”