Premium

Er lijkt geen einde te komen aan de autobranden in Heemskerk. In de nacht van woensdag op donderdag was het weer raak, ditmaal aan de Spinsteen

Er lijkt geen einde te komen aan de autobranden in Heemskerk. In de nacht van woensdag op donderdag was het weer raak, ditmaal aan de Spinsteen
Een brandweerman inspecteert de restanten van de uitgebrande auto.
© foto Laurens Bosch
Heemskerk

De politie vermoedt dat de brand die in de nacht van woensdag op donderdag een personenauto aan de Spinsteen in Heemskerk vernielde, is aangestoken.

Een ooggetuige zou hebben gezien dat enkele mannen wegliepen van de brandende auto. Rond tien over een ’s nachts werd de vuurzee ontdekt. Een brandweerman die verderop in de straat woont, schoot direct te hulp in afwachting van de komst van de collega’s. De naastgelegen auto’s werden snel weggereden en met een brandblusser werd voorkomen dat het vuur zou overslaan. Kort daarop arriveerde de tankautospuit om de autobrand te blussen.

Ondanks de inzet van de brandweer raakte de auto zwaar beschadigd. De dienst Forensische Opsporing zal op een later moment sporenonderzoek doen. De laatste tijd zijn er opmerkelijk veel autobrandjes in Heemskerk. Zo brandde 25 maart een auto bij Rottumeroog volledig uit, twee geparkeerde wagens liepen eveneens schade op. Eerder raakte een voorbijganger gewond die een beginnende brand onder een auto aan de Luxemburglaan probeerde te blussen.

In januari van dit jaar brandden diverse bestelwagens van glazenwassersbedrijven uit. Een politiewoordvoerder wil geen link leggen tussen de incidenten. ,,De branden kunnen diverse oorzaken hebben. Er kan sprake zijn van een technisch mankement, maar ook opzet vanwege relationele problemen.”