Koningin komt in beeld in Nicolaas verpleeghuis Lutjebroek: ’Je wupt er wel van op’

Koningin komt in beeld in Nicolaas verpleeghuis Lutjebroek: ’Je wupt er wel van op’
Locatiemanager Petra Oudt heet Koningin Máxima via het scherm welkom in locatie Nicolaas.
© Aangeleverde foto
Lutjebroek

Koningin Máxima heeft maandag kort even digitaal contact gehad met verpleeghuis Nicolaas in Lutjebroek. Tot verrassing van echtgenoot Jos Ligthart kwam zijn vrouw Carla tijdens hun eigen facetimegesprek ook even in beeld bij de koningin.

Voor het filmpje van Omring: https://youtu.be/bXnz-DSE89E

Koningin Máxima had het videogesprek tussen paleis Huis ten Bosch en Lutjebroek aangevraagd, om zo de bewoners en het personeel van woonzorgplekken in het hele land een hart onder de riem te steken.

In Nicolaas, onderdeel van zorgorganisatie Omring, sprak Maxima via een tablet met twee bewoners van Nicolaas: mevrouw Vrieler-de Vries en Carla Ligthart-Kooij. Daarnaast sprak de Koningin met verzorgende Rianne Oostendorp en locatiemanager Petra Oudt, over de manier waarop zij de coronatijd ervaren

Onderwerp van gesprek was vooral de gedwongen ’afzondering’ voor de bewoners van het verpleeghuis, omdat bezoek niet meer langs kan komen. Het gesprek ging over de impact die dit heeft op bewoners, familie en medewerkers. Ook sprak de Koningin met de bewoners over de manier waarop zij nu contact hebben met hun naasten. Bijvoorbeeld via beeldbellen. ,,Ik heb nu regelmatig contact met mijn familie via de tablet en dat is fantastisch”, zei mevrouw Vrieler tegen Maxima. ,,Ik wist niet dat het bestond, maar ik zou het niet meer willen missen.

Eerder maakte het verhaal van Jos Ligthart, tevens vrijwilliger bij het verpleeghuis grote indruk. Hij kan zijn eigen vrouw Carla daar door de corona niet meer bezoeken. Ook dat kwam ter sprake. ,,Ik weet zeker dat Carla dit fantastisch heeft gevonden, omdat ze ook nog iets kon vertellen over de impact van dit alles op ons gezin”, aldus Ligthart een dag later. ,,Je wipt er wel van op, hoor. Ik had het eerst niet eens in de gaten, dat de koningin in beeld kwam.”