Premium

’Hou minstens één krokodil afstand in Broek in Waterland’

’Hou minstens één krokodil afstand in Broek in Waterland’
De boodschap van Evelina (7) en Cesira (9): ,,Houd één krokodil afstand.’’
© Foto Wim Egas
Broek in Waterland

De kinderen in Broek in Waterland hebben een duidelijke boodschap dezer dagen: houd afstand. Hoeveel? Nou, minimaal één krokodil. Een opblaaskrokodil is namelijk precies anderhalve meter.

Om de boodschap uit te dragen werken veel kinderen deze week even niet thuis, maar lekker in de buitenlucht. Om overal waar het maar kan krokodillen te tekenen op straten en stoepen. Evelina (7) en Cesira (9) deden dat dinsdagmiddag aan het Roomeinde.

De meiden gaven daarmee gehoor aan een oproep in de eerste digitale corona-schoolkrant die deze week verscheen in Broek. Initiatiefnemer Remon de Jong vroeg de kinderen om zo veel mogelijk stoepkrijttekeningen te maken in en rond hun eigen huis. Ze mochten zelf weten wat ze tekenden, maar er was één voorwaarde: ,,Bij de tekening moet een krokodil getekend worden. Het is namelijk belangrijk om 1,5 meter afstand te houden van andere mensen, dus ook van je vriendjes en vriendinnetjes. En een opblaaskrokodil is precies 1,5 meter. Als we overal op straat een krokodil tekenen, helpt dat mensen om het te onthouden.’’

De Jong riep de kinderen op om foto’s te maken van hun eigen kunstwerken en ze op te sturen zodat ze in de volgende editie van de corona-schoolkrant gepubliceerd kunnen worden.

De krokodil als symbool van ’social distancing’ speelt inmiddels ook een hoofdrol in een videoclip die Remon de Jong heeft opgenomen: ’Blijf 1 kroko uit mijn toko’, zingt De Jong in de clip. ’Afstand houden, anders loopt het uit de klauwen’. De clip is te bekijken via https://youtu.be/lzaRAAWLxf8.