Premium

Rugbyster Daphne Friemann vindt het lastig om in haar eentje actief te blijven: ’Alvast begonnen aan de voorjaarsschoonmaak’

Rugbyster Daphne Friemann vindt het lastig om in haar eentje actief te blijven: ’Alvast begonnen aan de voorjaarsschoonmaak’
Daphne Friemann: ,,Ik heb gelukkig dumbells en gewichten thuis, dus dat scheelt.’’
© Foto Wim Egas
Wormer

De rugbysters van Waterland hebben geen illusies meer het halen van de finale van de strijd om de landstitel. In dat licht bezien hoeft de ploeg zich niet druk te maken of het resterende deel van de rugbycompetitie wel of niet wordt geschrapt.De Zaanse speelster Daphne Friemann (28) baalt echter wel van de situatie: ,,Het is gewoon heel erg saai.’’

Wat doe je om jezelf bezig te houden?

,,We zijn alvast maar begonnen met de grote voorjaarsschoonmaak. Als het nog een poosje langer gaat duren, ga je dat soort dingen doen. Beetje kijken waar er nog een likje verf nodig is, de tuin op orde maken. Op zoek naar dingen in en om het huis waar we mee aan de slag kunnen.”

Als IT-specialist kun je natuurlijk prima vanuit huis werken. Of moet je voor je baan ook nog buiten de deur uit?

,,Ik heb mijn werkstation hier in huis uitgestald op de eettafel. Mijn beste vrienden zijn de computer en de vier muren om me heen. Bijna dan. Gelukkig heb ik mijn man nog. Die werkt ook thuis, maar zit op zolder. Zodra hij klaar is, komt hij naar beneden en dan is het gelukkig een stukje gezelliger.”

Jullie zitten dus al een tijdje op elkaars lip. Is dat een beetje uit te houden?

,,Ja hoor. Het gaat heel gemoedelijk. Wij kunnen dat ook heel goed. Hebben bijna nooit ruzie. Nog niet. Je weet maar nooit.”

Van minimaal vier keer in de week trainen naar helemaal niet. Hoe houd je jezelf fit?

,,Het is vooral thuis sportschema’s volgen. Schema’s van internet, of die ik van mijn personal trainer heb gekregen. Ik heb gelukkig dumbells en gewichten thuis, dus dat scheelt. Verder een beetje hardlopen in de buurt. Het lastigste is om de motivatie te vinden. Zeker omdat je gewend bent om in teamverband te sporten. Nu moet je in je eentje actief blijven. Dat vind ik nogal lastig...”

Hoe zit het met jullie voorraad wc-papier, pasta, pindakaas, hagelslag en bruine bonen?

,,Haha, wij zijn veel te nuchter om te hamsteren. Ik geloof gerust dat er mensen zijn geweest die weinig in huis hadden en in een opwelling heel veel hebben ingeslagen. Inmiddels ziet iedereen dat alles gewoon wordt aan- en bijgevuld en is - volgens mij - de storm weer wat gaan liggen. Zelfs als er een echte lockdown komt, zal er wel een oplossing gevonden worden in Nederland.”

Netflix of Disney+?

,,We hadden eerst alleen Netflix, maar hebben inmiddels Disney+ ook maar aangeschaft. Het laatste dat we hebben gekeken is Friends. Die serie doet het altijd goed. Ook voor de honderdste keer.”

Ben je bang voor een baby boom over negen maanden, of veel echtscheidingen?

,,Er werd toevallig in de groepsapp met collega’s een grapje over gemaakt. Dat er over negen maanden inderdaad een baby boom zal komen. Het zou zomaar kunnen.”

Denk je dat er nog rugby gespeeld gaat worden dit seizoen?

,,Persoonlijk denk ik dat het klaar is. Ik denk dat de maatregelen nog wel even aan houden en dat de rugbybond geen risico wil nemen.”

Is er nog iets dat je kwijt wil aan je medelanders?

,,DIk hoop dat iedereen zich echt aan de regels gaat houden. Het heeft geen nut ons aan de regels houden, als anderen dat nalaten.”

Net binnen