Bijna honderd vastgestelde coronabesmettingen in Zaanstreek-Waterland

Purmerend

De regio Zaanstreek-Waterland stevent hard af op honderd geregistreerde coronapatiënten. Woensdagmiddag telde de regio 98 geregistreerde gevallen.

Dat blijkt uit cijfers die het RIVM woensdagmiddag beschikbaar stelde. Met name in de grotere gemeenten Purmerend en Zaanstad is het aantal geregistreerde de afgelopen 24 uur toegenomen, in allebei de gemeenten met negen. Purmerend telt nu 32 vastgestelde coronagevallen, in Zaanstad is het virus bij 29 inwoners geconstateerd.

Ook de overige gemeenten in Zaanstreek-Waterland kregen er sinds dinsdagmiddag nieuwe gevallen bij. Op Landsmeer na, waar het aantal vastgestelde diagnoses bleef steken op zes.

Beemster telt nu twee vastgestelde besmettingen met het coronavirus. In Edam-Volendam zijn dat er negen, twee meer dan dinsdag. In de gemeente Waterland zijn inmiddels elf gevallen geregistreerd. In Wormerland gaat het om drie patiënten met een positieve coronatest, en in Oostzaan is de ziekte bij zes inwoners vastgesteld.

Lang niet alle inwoners worden echter getest. Dat gebeurt vooral bij patiënten die in het ziekenhuis moeten worden opgenomen en bij zorgverleners. Het daadwerkelijke aantal besmettingen ligt dus een stuk hoger. Inmiddels zijn drie inwoners van Zaanstreek-Waterland overleden aan de gevolgen van de ziekte: bejaarde inwoners van de gemeenten Zaanstad, Purmerend en Waterland.

Net binnen