Jubileumeditie van internationaal jeugdvoetbaltoernooi ICGT in Uitgeest kan dit jaar niet doorgaan

Jubileumeditie van internationaal jeugdvoetbaltoernooi ICGT in Uitgeest kan dit jaar niet doorgaan
Valencia won het ICGT in 2019. De Spanjaarden zouden er dit jaar weer bij zijn.
© Foto Ron Pichel
Uitgeest

Het jubileumtoernooi van het ICGT in Uitgeest is afgelast vanwege het coronavirus. Het toernooi en alle aanverwante evenementen zouden plaatsvinden in het pinksterweekend van 29 mei tot en met 1 juni, maar door de aangescherpte maatregelen van de overheid kan er een streep door de 35e editie.

In Uitgeest werd al rekening gehouden met het afgelasten van het ICGT. „We vinden het ontzettend jammer dat ons mooie toernooi dit jaar niet door kan gaan”, vertelt toernooivoorzitter Gerrit Idema.

„Maar laten we vooropstellen: de complete toernooiorganisatie heeft alle begrip voor de maatregelen die het rijk neemt. Er zijn duidelijk belangrijkere zaken op dit moment. Ik wil alle vrijwilligers en sponsors bedanken voor hun tomeloze inzet en steun om van het ICGT een groot voetbalfeest te maken. In 2021 gaan we een ontzettend mooie 35e editie van ons mooie toernooi organiseren.”

Het deelnemersveld voor het ICGT 2020 was bijna compleet, met FC Uitgeest, Liverpool, Tottenham Hotspur, Valencia, AC Milan, Palmeiras en Panathinaikos. ,,Uiteraard gaan we ons best doen om in 2021 minstens zo’n mooi deelnemersveld te strikken.’’

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Net binnen