Eerste coronadode in Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk

Eerste coronadode in Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk
IJmond

In het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk is een patiënt overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. Dat bevestigt een woordvoerster van het ziekenhuis. Het is het eerste dodelijke virusslachtoffer in het ziekenhuis.

Het slachtoffer is een man uit Zaanstad van 80 jaar oud, zo meldt burgemeester Jan Hamming van Zaanstad.

Er liggen nu nog steeds vier patiënten op de Intensive Care van het RKZ.

Het aantal officieel vastgestelde besmettingen in de IJmond is zaterdag gestegen van 24 naar 28, zo blijkt uit cijfers van het RIVM. In Velsen steeg het aantal met drie naar acht in totaal.

Ook in Castricum kwam er een patiënt bij waarbij de teller nu staat op zeven totaal. In de andere plaatsen bleef het aantal geïnfecteerde inwoners gelijk. Beverwijk zes, Heemskerk vijf en Uitgeest twee. Het RIVM benadrukt dat het aantal besmette inwoners hoger ligt omdat niet iedereen getest kan worden.

In de afgelopen 24 uur overleden er in heel Nederland dertig mensen aan het virus. De teller staat nu op 136 in totaal. Vooral in Noord-Brabant is de situatie ernstig vanwege de overbelasting van de Intensive Care. Een woordvoerster van het RKZ laat weten dat er in Beverwijk op dit moment geen patiënten uit Noord-Brabant worden behandeld.