Schager politie in achtervolging op rappe brommer

Schagen

Politieagenten hebben in Schagen na een achtervolging door de wijk Waldervaart een bromfietser aan weten te houden.

De brommer was opgevoerd en kon 119 kilometer per uur, zo bleek na een test op de rollenbank.

De agenten waren rond half negen maandagmorgen op de Menisweg bezig met iemand staande te houden toen de bromfietser langs reed. Omdat het kenteken op de bromfiets zo horizontaal stond dat deze niet te lezen was, besloten de agenten de brommer te volgen en de bestuurder een stopteken te geven.

De bromfietser was niet van plan mee te werken, waarna er een achtervolging ontstond waarbij de bestuurder probeerde de agenten af te schudden in het park bij zwembad De Wiel. Na een paar minuten reed de broemfietser terug via de Menisweg richting het centrum.

De agenten reden in hun auto met sirene en zwaailichten achter hem aan om voetgangers en fietsers te waarschuwen. Nadat de bromfietser bij de Welmolen door rood reed en de Schagerweg (N245) overstak, kwam hij op het fietspad voor de brandweerkazerne ten val en kon hij worden aangehouden.

De 17-jarige bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben en op de rollenbank ’klokte’ de brommer 119 kilometer per uur. ,,Hiervoor krijgt hij een WOK-melding (Wachten op keuren). De bestuurder kan een boete tegemoet zien voor het rijden zonder rijbewijs, het negeren van een stopteken, snelheid en het door rood rijden’’, zo laat de politie op Facebook weten.