Koel Expo op internationale toer: kunstenaars uit Italië, Zwitserland en Spanje naar Alkmaar

Koel Expo op internationale toer: kunstenaars uit Italië, Zwitserland en Spanje naar Alkmaar
Werk van Bart Herremans.
Alkmaar

Werk van internationale kunstenaars te zien in een Alkmaarse galerie: dat gaat voortaan vaker gebeuren, als het aan Koel 310 Expo ligt.

De nog even aan de Koelmalaan gevestigde expositieruimte is een samenwerking aangegaan met de gerenommeerde galerie voor hedendaagse kunst van Conny van Kasteel uit Egmond aan Zee. Twee keer per jaar is Galerie Conny van Kasteel gastconservator. Er wordt verder samengewerkt op het terrein van cultuurpromotie, educatie en uitwisselingen.

Met dat laatste gaan Koel 310 en Galerie Conny van Kasteel ook de grenzen over. Galerie Conny van Kasteel heeft al jaren nauwe banden met kunstenaars uit de regio Milaan, die ook voortkomen uit familiebanden.

De zonen van de vorig jaar overleden Van Kasteel - Iginio en Ivo Balderi - zijn kunstenaars waarvan het werk van vrijdag 6 maart tot en met 10 mei in Alkmaar bij Koel 310 te zien is. In hun kielzog komt het werk mee van een grote groep kunstenaars van de internationale Zero-beweging. Hun werk wordt gekenmerkt als ’minimalistisch, geometrisch en conceptueel’. Het gaat om kunstenaars uit Italië, Zwitserland, Spanje en Nederland.

Er zijn ook beeld- en geluidcompilaties van werk van Henk van Gerner en het project ’Hommage aan Mondriaan’. In Galerie Conny van Kasteel is van 7 maart tot en met 10 mei een overzichtstentoonstelling te zien van Van Gerner.