Verwoestende brand Zwaag laat alleen hoop metaalschroot over [video]

© Mizzle Media
© DNP
© DNP
© DNP
© Mediahuis/Eric Molenaar
1/10
Zwaag

Een dag na de verwoestende brand die vrijdagavond op een bedrijventerrein in Zwaag woedde, biedt het terrein een treurige aanblik.

Bekijk de videobeelden hierboven.

Op het bedrijventerrein aan de Adam Smithweg in Zwaag woedde vrijdagavond een grote brand. De vlammen sloegen metershoog uit wat toen nog het bedrijfspand van Moso International was.

Mede door de harde wind sloegen de vlammen over naar het naastgelegen pand van Defrancq, specialist in dak- en gevelmaterialen. De brandweer kon niet voorkomen dat ook dat pand werd verwoest.

© DNP

De volgende ochtend blijkt dat er weinig is overgebleven van het grootste bamboebedrijf in Europa. Een grote hoop schroot markeert de plek waar het gebouw stond, hier en daar zijn nog vlammen te zien. De schoongebrande resten van een bedrijfswagen liggen verloren tussen de stapels metaal.

De brand liet de werknemers van Moso International verslagen achter, merkte verslaggever Sophie Kuitems, die ter plaatse was. Niemand raakte gewond.

Nablussen

De ochtend na de brand zijn meerdere brandweereenheden nog bezig met het nabluswerk, terwijl sloopkranen bezig zijn met opruimen van het puin.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak was van de brand.

© DNP
© Mediahuis/Eric Molenaar
© Mediahuis/Eric Molenaar
© DNP