Dennis Gebbink kan toch voetballen met zoon Myron

Dennis (l) en Myron Gebbink in het Only Friends sportcentrum.
© Ella Tilgenkamp Fotografie

,,Een uitdaging’’, noemt Dennis Gebbink het voetbalteam van volwassen mannen met een lichte beperking dat namens Only Friends speelt in de vijfde klasse van de KNVB-competitie.

,,Ze spelen tegen fitte mannen’’, zegt Gebbink die het team op zaterdag coacht. Onder de deelnemers is ook Dennis’ zoon Myron Gebbink.

,,We doen dit nu drie seizoenen. Het gaat steeds beter. Hiervan gaat mijn voetbalhart weer sneller kloppen. Want ik doe zelf af en toe mee om ze te helpen’’, zegt de man die in een ver verleden in de hoofdklasse voor de eerste elftallen van DWV, AFC en IJsselmeervogels speelde.

Op de vraag hoe de valide tegenstanders reageren, zegt Gebbink: ,,Ik stuur vooraf een mail naar de te ontmoeten club, waarin ik vraag om begrip. Sommige spelers gaan er goed mee om, andere minder.’’

Gebbink heeft het onmogelijke mogelijk gemaakt. Hij heeft een unieke sportschool voor kinderen en jongeren met een beperking opgericht, die nergens in de wereld zijn gelijke kent: Only Friends. Gebbink werd onlangs Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Lees hier het interview met hem.

Net binnen