Premium

In mei eerste zitting rond fatale schietpartij Haarlem

In mei eerste zitting rond fatale schietpartij Haarlem
Haarlem

De twee mannen die zijn aangehouden in verband met de fatale schietpartij op 22 januari in Haarlem, worden verdacht van het medeplegen van moord of doodslag. Dit laat het openbaar ministerie desgevraagd weten.

De schietpartij nabij de Jopenkerk kostte de 29-jarige Burak Arslan uit Beverwijk het leven. Arslan was eigenaar van snackbar ’Onder den Toren’ in Wijk aan Zee.

De twee verdachten, een 21-jarige en een 25-jarige Haarlemmer, zitten nog vast. Op 12 mei staat er bij de Haarlemse rechtbank een pro formazitting gepland waarin de rechter opnieuw naar het voorarrest van de mannen kijkt. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

Het OM doet geen mededelingen over een mogelijke bekentenis. „De verdachten zitten in beperkingen, daarom zijn wij terughoudend met het geven van informatie.”

In geval van moord heeft de verdachte de gelegenheid gehad op een moment van kalm overleg, van bedaard nadenken voorafgaand aan de uitvoering. Wanneer er geen sprake is van voorbedachten rade maar wel van opzettelijkheid, wordt gesproken van doodslag.

Lees ook: Bij schietpartij omgebrachte Beverwijker herdacht in Haarlem [video]