Vrachtwagen raakt van de weg en ramt bomen langs N247 bij Scharwoude, bestuurder ongedeerd

De bestuurder (met geel hesje) en zijn collega kijken vol ongeloof toe.
© Foto Mediahuis / Martijn Mak
1/2
SCHARWOUDE

Een vrachtwagen met oplegger is dinsdagochtend van de weg (N247) geblazen tussen Oosthuizen en Scharwoude. De vrachtwagen kwam tegen twee bomen tot stilstand.

De inzittenden reden richting Scharwoude toen het, vlak voor de rotonde gebeurde. Een windvlaag zorgde ervoor dat de vrachtwagen van de weg raakte en tegen de bomen botste langs de weg. De vrachtwagen liep behoorlijke schade op. Zo scheurde de cabine open.

De bestuurder, Sergio Custodio uit Portugal, is ongedeerd gebleven, maar wel erg geschrokken. „It was scary for a moment, but I am OK. Luckily.” Naast hem zat een collega van Transmarsil. Ook hij raakte niet gewond. De mannen staan vol ongeloof naar hun wagen te kijken. De baas is al ingelicht.

Weginspecteur Ralph Andringa houdt met collega en bergers beraad. „We konden niet meteen aan de slag vanwege de spits en daarnaast is er geen gevaar voor het overige wegverkeer.” Hij geeft aan dat er om 11 uur nieuw overleg is tussen de provincie, berger en een milieudeskundige. „De weg richting Oosthuizen gaat straks even dicht. Het verkeer zal dan worden omgeleid via de A7.”

De A7 was dinsdagochtend tussen Avenhorn en Purmerend-Noord echter ook een poosje afgesloten vanwege een kantelende vrachtwagen. Omdat eerst die vrachtwagen werd geborgen, was de berging van de vrachtwagen op de N247 uitgesteld. Inmiddels is de A7 weer vrij en is ook de vrachtwagen op de N247 overeind getakeld. De weg zal nog tot ongeveer 17.30 uur afgesloten zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen