Kogel door de kerk: Telstar ziet McGuane vertrekken en krijgt vergoeding

Marcus McGuane (rechts) eerder dit seizoen in actie voor Telstar in een wedstrijd tegen Cambuur.
© Foto Michel van Bergen
Velsen-Zuid

Het heeft bijna een maand geduurd, maar uiteindelijk is er vrijdagavond dan toch overeenstemming gekomen tussen Barcelona, Telstar en Nottingham Forest over Marcus McGuane.

De 20-jarige middenvelder, die zondag zijn 21e verjaardag viert, is vanaf nu speler van Nottingham Forest.

Telstar had McGuane afgelopen zomer op huurbasis overgenomen van Barcelona, waar hij in het tweede elftal speelde. Bij Telstar was hij in de eerste helft van het seizoen basisspeler, maar toen hij hoorde dat Nottingham Forest hem wilde hebben, wilde hij graag terug naar Engeland. McGuane doorliep de jeugdopleiding van Arsenal. Hij was daardoor een bekende van Telstar-trainer Andries Jonker, die enkele jaren hoofd jeugdopleiding van Arsenal was.

Lees ook: Telstar haalt op laatste dag toch nog twee spelers

Vergoeding

Het duurde lang voordat alle partijen het met elkaar eens waren. Telstar wilde graag een vergoeding krijgen voor het tussentijdse vertrek van McGuane, omdat met Barcelona was afgesproken dat hij een heel seizoen zou worden gehuurd en niet een half seizoen. Die vergoeding krijgt Telstar, is nu afgesproken.

De Graafschap-Telstar

Ondanks dat er in januari nog geen akkoord was over zijn vertrek, was McGuane al weken niet meer in Velsen-Zuid. Hij speelde op 13 december zijn laatste wedstrijd voor Telstar, uit tegen De Graafschap.

Net binnen