Dolly Dots weer samen op tournee: ’In gedachten is Ria er gewoon bij’ [video]

Alkmaar

De Dolly Dots gaan weer samen optreden. De meidengroep kondigde woensdag aan dat ze vanaf oktober met een band een tournee langs 34 Nederlandse theaters gaan maken, vanwege hun veertigjarige jubileum. Ze sluiten de tournee in februari af in Carré in Amsterdam. De naam van de tournee is Sisters on Tour.

De Dolly Dots waren van 1979 tot 1988 Nederlands meest succesvolle meidengroep. Ze scoorden tot ver buiten de landsgrenzen hits met liedjes als ’Radio’ en ’’Love me just a little bit more’. Ze hadden een eigen tv-serie en maakten een speelfilm.

De groep, gevormd door Angela Groothuizen, Ria Brieffies, Anita Heilker, Esther Oosterbeek, Angéla Kramers en Patty Zomer, viel in 1988 uit elkaar. Heilker had de formatie al eerder verlaten. De Dolly Dots kwamen nog een paar keer bij elkaar voor reünieconcerten en traden in 2008 nog samen op in hun ’Goodbye for now-tour’.

Een jaar later overleed Ria Brieffies. Na haar overlijden kondigden de Dots aan nooit meer samen als Dolly Dots te zullen optreden. „In gedachten is Ria er gewoon bij”, zegt Angela Groothuizen hierover. In 2016 waren ze te toch te gast bij De Toppers.

De Dolly Dots doen theaters in heel Nederland aan. Onder meer het Zaantheater in Zaandam, de Stadsgehoorzaal van Leiden, Spant! in Bussum en de Philharmonie in Haarlem.

Hier staat de volledige speellijst.

Lees ook: De Dolly Dots: ’Geloof nooit in je eigen imago’

Net binnen