Premium

Wethouder Richard Quakernaat van Landsmeer legt functie neer na motie van treurnis

Wethouder Richard Quakernaat van Landsmeer legt functie neer na motie van treurnis
Richard Quakernaat.
Landsmeer

Wethouder Richard Quakernaat van Landsmeer heeft per direct zijn functie neergelegd. Aanleiding is de motie van treurnis die de raad in december tegen hem heeft aangenomen.

Zei hij in december nog dat hij de punten waarin hij volgens de raad tekortschiet wilde verbeteren. Zijn melding dat hij nu toch de handdoek in de ring gooit komt na de zoveelste omissie, namelijk de recente vernietiging door de rechter van de ondeugdelijke bouwvergunning voor een hotel bij de Pepermolen.

Quakernaat stelt dat dit laatste geen onderdeel van zijn afweging is geweest.

De raad was in december zijn eigengereide optreden zat. Dat gold met name de dossiers Het Twiske, de toeristenverhuur van woonhuis Gouwe 17, het Wijkpark, het terras aan de Breek en het parkeerterrein voor de Jumbo dat zonder vergunning werd aangelegd.

,,In uw motie heeft u mijn integriteit ter discussie gesteld’’, schrijft Quakernaat in zijn ontslagbrief. ,,Dit heeft mij zeer geraakt vooral omdat ik op dit punt juist altijd heb gevochten omdat dit een elementair onderdeel is van het wethouderschap. Integriteit en gelijke inzet voor alle Landsmeerders is altijd mijn uitgangspunt geweest.’’

,,Vermenging van belangen is voor het openbaar bestuur uit den boze. Vele jaren heb ik mij ingezet voor het belang van Landsmeer en de Landsmeerders. Juist vanuit het belang van Landsmeer neem ik met pijn in het hart afscheid van deze prachtige functie.’’