Stem nu op een van onze twaalf kandidaten voor IJmonder van het Jaar 2019

IJmond

We hebben twaalf kandidaten voor de titel IJmonder van het Jaar 2019. Ieder met zijn eigen verhaal, maar allen hebben ze dezelfde gedrevenheid om bijzondere dingen voor elkaar te krijgen. Er kan nu gestemd worden via de stemknop op deze site.

Zes kandidaten gaan naar de finale op maandag 10 februari in het Kennemer Theater in Beverwijk. Een jury kiest die avond de IJmonder van het Jaar 2019.

Twee poules

Het stemmen kan tot en met 15 januari middernacht. Er zijn twee poules: een poule met kandidaten van boven het Noordzeekanaal en een poule met kandidaten van beneden het kanaal.

De kandidaten boven het kanaal: de Heemskerkers Loes van Dam, Bertus Berghuis en Esther Duineveld, Beverwijker Bas Bloem, Uitgeester Raimon Metselaar en de Velsen-Noorders Pieter Vermoten en Peter Stam.

De kandidaten beneden het kanaal: de IJmuidenaren Johan Zwakman en Marja Korbee, de Santpoorters Bas Kuntz en Riny Bouwmeester en Manon van der Linde uit Driehuis.

Uit elke poule gaan de eerste twee door. En vervolgens de twee kandidaten die daarna, los van hun poule, de meeste stemmen hebben.

Erbij zijn

Op het online stemformulier kunnen stemmers aangeven of ze erbij willen zijn tijdens de finale. Vul dat goed in, dan kunnen we kaarten toesturen.

IJmonder van het Jaar is een verkiezing van de kranten Dagblad Kennemerland en IJmuider Courant, in samenwerking met het Kennemer Theater. De verkiezing wordt voor de negende keer gehouden. Vorig jaar won de IJmuidense fotograaf Ed Geels die een kalender had gemaakt met bijzondere foto’s uit Velsen. De opbrengst ging naar het hospicehuis in Santpoort-Noord.