Premium

Kerstmenu ’pimpen’ zodat het een diner zonder caloriebommen wordt

Roos Gabriëls, Maaike Bugel en Ineke Bruul (van links naar rechts) proberen uit te vissen welke kruiden en specerijen er liggen.
© Foto George Stoekenbroek
Hippolytushoef

Het traditionele kerstdiner kan lichter en gezonder, zegt gewichtsconsulente Hanke Prijs. Samen met Ed en Mieke Bontekoning van restaurant Mieke’s Eten en Drinken in haar woonplaats Hippolytushoef laat zij tijdens een workshop zien hoe met een paar ingrepen dat kerstmenu ’gepimpt’ kan worden.

Hanke Prijs hoefde niet lang op internet te struinen voor ze ’een echte beuker’ van een voorgerecht vond. Het bladerdeeghapje met ham, feta en pesto telt 203 calorieën. Maar wie filodeeg gebruikt in plaats van bladerdeeg kan daar al flink op besparen. Deelnemer Kees Meeldijk komt zelfs met het idee om volkoren lasagnebladen te gebruiken.

Net binnen