Auto botst tegen bomen in Hensbroek na vlucht voor politie, drie gewonden

© Foto’s DNP
1/2
HENSBROEK

Een auto met een Litouws kenteken is in de nacht van donderdag op vrijdag uit de bocht gevlogen op de Mensonidesweg in Hensbroek. De BMW kwam tegen een boom tot stilstand. Aan het ongeval ging een achtervolging door de politie vooraf, maar deze achtervolging werd afgebroken toen de snelheid volgens de politie te hoog werd.

Na het ongeval kwamen drie ambulances en een trauma-team ter plaatse. Een van de drie inzittenden is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De andere twee werden ook met letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De auto was na het ongeval total loss.

De politie meldt het volgende over het ongeval:

Agenten zagen rond 23.55 uur de auto rijden over de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard. De politie besloot de bestuurder te controleren en reed achter de auto aan. Hierbij viel op dat de auto behoorlijk slingerde. Toen de bestuurder ter hoogte van de Huygendijk een tegenligger kreeg, remde hij even af. De politie gaf op dat moment een stopteken. De bestuurder stopte echter niet, maar ging er met hoge snelheid vandoor.

Aanvankelijk begon de politie met een achtervolging. Omdat de snelheid snel opliep, besloot de politie de achtervolging vanwege de veiligheid te beëindigen. Wel reed de politie verder de mogelijk route die de auto had genomen. De auto raakte echter snel uit het zicht.

Even later reed de politie op de Mensonidesweg in Hensbroek en kwamen hier de nu totaal vernielde personenauto tegen. De auto was in een bocht in de weg in de berm terecht gekomen en hier tegen bomen gebotst. Bij de auto stonden een vrouw en twee mannen, die vertelden dat de bestuurder na het eenzijdige ongeval uit de auto was gestapt en weg was gerend. De drie personen werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Van de bestuurder ontbreekt nog ieder spoor.

De politie stelde een nader onderzoek in. Hierbij werd onder meer een politiehond ingezet. Ook werd door de brandweer gezocht in de sloten langs de Mensonidesweg, maar daarbij is niemand aangetroffen.

Net binnen