93-jarige Alkmaarse voor ruim een halve ton opgelicht. Ze heeft zelfs spaargeld voor haar begrafenis aangesproken

Alkmaar

Een 93-jarige inwoonster van Alkmaar heeft aangifte gedaan van oplichting. De vrouw zou voor ruim 50.000 euro zijn benadeeld, zelfs spaargeld voor haar begrafenis hebben aangesproken en gouden sieraden hebben verkocht.

Het slachtoffer kreeg enige tijd geleden een e-mailbericht dat er een pakketje bij de douane voor haar klaar lag. Ze kreeg het verzoek invoerrechten en opslagkosten te betalen, dan zou de post worden doorgestuurd.

,,De dame in kwestie heeft diverse malen geld overgemaakt, steeds meer’’, weet politiewoordvoerder Roderick de Veen. ,,Waarom ze dat gedaan heeft en waardoor dat zo lang heeft kunnen duren voordat zij argwaan kreeg, wordt onderzocht.’’

Op de zaak is een rechercheteam gezet, dat tot op de bodem gaat uitzoeken wat er is gebeurd. De politie waarschuwt anderen om niet in zulke nepberichten te trappen.

,,Hier is op slinkse wijze misbruik gemaakt van iemands vertrouwen’’, stelt De Veen. ,,Deze vrouw heeft aan haar betalingsverplichtingen willen voldoen, heeft de gevolgen niet goed overzien. Ze voelt zich daar heeft vervelend over.’’

Wie achter de oplichting zit en waar het geld naartoe is gegaan, maakt deel uit van het onderzoek.

Net binnen