Premium

ZAP, waar Hans Tummers voorzitter Tinus Teeuwen af gaat lossen, doet twee punten cadeau

ZAP, waar Hans Tummers voorzitter Tinus Teeuwen af gaat lossen, doet twee punten cadeau
Freek Vrenegoor houdt drie tegenstanders van IVV bezig.
© Foto Peter van Aalst
Breezand

Alles en iedereen bij ZAP draaide op volle toeren. Waardoor er tegen IVV zelfs weer iets van een rijk verleden naar boven kwam. De beloning in de vorm van klinkende cijfers bleef uit. Omdat de afwerking als enige linie haperde.

IVV pakte het puntje dat ZAP met het doelpuntloze gelijke spel cadeau deed zonder te morren mee. ,,Want we hebben geen argumenten om het aan te vechten’’, stelde trainer Gerrie Breugem namens de visite vast. Gaandeweg de tweede helft kregen ze bij de nummer vier uit Landsmeer ook wel door dat het kleinste resultaat hier het hoogst haalbare was en dus gekoesterd diende te worden. Mitchel Dijkstra begreep dat, toen hij rustig wachtte dat een richting bijveld getrapte bal werd teruggebracht. Het aanbod van een reserve exemplaar liet de keeper die ook een bepalende stem in de afwerking had vriendelijk lopen.

Hij was de voornaamste dwarsligger voor de thuisclub. Al gaat het er in dergelijke gevallen altijd om wie de held is dan wel als schlemiel kan worden aangerekend. Dijkstra hield zich twee keer staande tegen Bram Dekker. Waar de spits van ZAP zeker de tweede kans had moeten benutten. In de tweede helft ging het twee keer tussen de doelman en Freek Vrenegoor. Maar het werd nul uit vier voor ZAP omdat de vleugelspits eerst zelf het geluk niet kon afdwingen en Dijkstra later als gevallen winnaar van zijn lijn zag stappen. ,,Ik heb al met al toch zeker acht open kansen geteld’’, rekende Hans de Koning voor. De trainer die ook dit resultaat los kon zien van hoe er was gevoetbald door zijn ploeg. ,,Maar dat kon ik vorige week ook, toen we met 3-0 van Vitesse verloren. Dat staat nu bovenaan, mede dankzij de cadeautjes die wij meebrachten.’’

Weggevers die wel bepalend zijn voor de huidige gemoedstoestand in de Polder. Waar de beleving nu van het veld straalde. Keeper Devlin van den Bosch, op een mislukte uittrap in de voeten bij IVV na waar niets mee werd gedaan, was een betrouwbaar sluitstuk. De laatste lijn had geen vrijgevige bui maar wel een voorbeeldfunctie. Stijn Buik werd als voorganger tot man van de wedstrijd gekozen. Die eer had net zo goed Job Dietvors ten deel kunnen vallen na een voortreffelijke wedstrijd van de back, ook in opbouwende zin. Hij weet dat de concurrentie op die plek inmiddels voorzichtig wordt opgevoerd nu Twan Groot zich na een maandenlange revalidatie weer via het tweede op het voetbalveld heeft gemeld. Tot grote tevredenheid van alle partijen. Maar Dietvors heeft inmiddels ook bij De Koning een tas met credits verzameld. Zoals Jeroen Pater, die de training hervatte maar een terugslag kreeg, op zijn beurt ook aan de bak moet om Edo Krijger van zijn plek rechts achterin te verdrijven. De jongeling maakte een keer de fout door met de snelle Sergio Comvalius de ongelijke strijd aan te gaan. Pater zou dat met zijn groeiende routine hebben weten te voorkomen.

Hoe dan ook waren het stuk voor stuk zaken waar De Koning wat mee kan. De afwerking zal eerst en vooral een kwestie van vertrouwen bij spelers zelf zijn. En hopen op een beetje geluk soms. Zoals Marvin la Croes die dat van afstand beproefde. IVV had alleen een moment van Roy Bussman. De captain mikte voorlangs. Maar dat schot had ZAP ook makkelijk pijn kunnen doen waar de ploeg dat niet verdiende.

Voorzitter

De Polderse tweedeklasser krijgt na dit seizoen een nieuwe voorzitter. Tinus Teeuwen maakt per 1 juli plaats voor de nu al enthousiaste Hans Tummers, die daarmee in de voetsporen van vader Piet treedt.

ZAP: Van den Bosch; Krijger, Molenaar, Buik, Dietvors; Raateland, Schouwvlieger (85. Kuiper), Broersen; La Croes (75. Vink), Dekker en Vrenegoor.

IVV: Dijkstra; Buddingh, Bussman, Bos, Molly; Brinkman (85. Bijvoet), Mehanovic, Stemerdink (80. Zaide), Kreft; Comvalius (65. Wilders) en De Haze.

Net binnen