Premium

Thuisafgehaald is veel meer dan alleen maar je bakje met eten laten vullen

Marinka Hengeveld: „Toen ik las over Thuisafgehaald, dacht ik ’Wow, wat een gaaf initiatief!’, het was precies waar ik op had zitten te wachten.”
© Foto’s: Studio Kastermans

Op het krijtbordje in de keuken staan twintig namen van afhalers, met een totaal van 37 bestelde maaltijden. Voor iemand die zelf zelden kookt zijn het indrukwekkende aantallen.

Aan de andere kant van de keuken staat een enorme pan met Thaise rode curry met 7,5 kilo in stukjes gesneden rundvlees met mango en kokosmelk (Keng Ped Neua) op het vuur. Links op het aanrecht een horecaformaat rijstkookpan met jasmijnrijst, ernaast een XXL-kom met rauwkost. In de bijkeuken staan de maaltijden voor drie of meer personen al in bakjes te wachten. Want Marinka Hengeveld (52) weet inmiddels uit eigen ervaring: het loopt straks storm als alle afhalers zich melden.

Net binnen