Premium

Terugblik: Bergen-SVA ’Verzorgersstrijd’ binnen de familie Vennik

Terugblik: Bergen-SVA ’Verzorgersstrijd’ binnen de familie Vennik
Nikita en Marcel Vennik, vooraf aan Bergen - SVA.
© Foto Walter Oliemans
Bergen

Het treffen tussen Bergen en SVA in de derde klasse van het zondagvoetbal was op zich niet direct het meest in het oog springende duel van afgelopen weekeinde, maar bij de familie Vennik uit Assendelft leefde de wedstrijd al enige tijd volop.

Het werd immers de ’strijd’ tussen vader Marcel, al twintig jaar verzorger bij SVA, en dochter Nikita, die sinds dit seizoen deze rol vervult bij Bergen. Voor de laatste was de 2-0 zege voor de thuisploeg er dan ook een die gemengde gevoelens opriep. ,,Ik ben uiteraard heel blij voor Bergen, maar ik heb het ook wel te doen met SVA. Ik hoop dat het snel beter gaat.”

Daar waar Marcel degene is met de ervaring is Nikita inmiddels de professional. ,,Voor mij is dit echt hobby”, vertelt de oud-voetballer van ZFC en Hellas Sport. ,,Ik ben in mijn leven zo vaak geblesseerd geweest dat ik een aardige kenner begon te worden op dat gebied en op die manier ben ik het verzorgersvak ingerold.” Nikita volgde in haar vaders voetsporen, maar is inmiddels ook beroepsmatig bezig. ,,Ik ben in het dagelijks leven oefentherapeute.”

Het contact met Bergen ontstond toen beide clubs elkaar vorig seizoen in de competitie troffen. ,,Ik raakte aan de praat met mensen hier. Zij waren op zoek naar een verzorger”, legt Marcel uit. ,,Nikita had al eens tijdje bij mij stage gelopen, dus wellicht was het wel wat voor haar.”

Uiteindelijk nam Nikita contact op met de fusieclub en sinds de zomer rijdt zij drie keer in de week van Assendelft naar Bergen om de selectie bij te staan. Met plezier. ,,Het gaat natuurlijk ook heel erg goed qua prestaties. Dus dan is de sfeer alleen maar positief en dat werkt door in het team. We hebben ook niet heel veel blessuregevallen.”

De twee reden afzonderlijk van elkaar naar het sportpark in Bergen. ,,Ik moest bij de wedstrijdbespreking zijn, dus meerijden ging niet”, legt Nikita uit. ,,Normaal geven we elkaar nog wel eens wat adviezen. Nu ging het meer over en weer van: zijn de messen geslepen en wie gaat er vanavond koken? Dat werk”, stelt Marcel lachend.

Tijdens de wedstrijd hadden de verzorgers het betrekkelijk rustig. Bij SVA was er één flink blessuregeval, maar verder kwamen vader en dochter amper in actie.

Waar het vorig jaar op de laatste speeldag nog 0-5 voor SVA werd, won deze keer Bergen. En waar zij afgelopen seizoen nog ver achter de Assendelvers eindigden, zijn zij nu koploper, terwijl SVA voorlaatste staat. ,,Tja. Het gaat droevig dit seizoen”, baalt Marcel. Twee jaar geleden werd zijn club nog kampioen in de vierde klasse. ,,Ik heb ook zo’n beetje alles al meegemaakt in die twintig jaar. Nu gaat het wat minder, maar dat verandert wel weer.”

De revanche volgt - ijs en weder dienende- op 9 februari. ,,En dan gaan we wel samen naar het veld.”

Net binnen