Vrouw (81) van de weg gehaald in Den Helder vanwege gevaarlijk rijgedrag

Vrouw (81) van de weg gehaald in Den Helder vanwege gevaarlijk rijgedrag
Den Helder

De politie heeft zaterdag een 81-jarige vrouw van de weggehaald nadat er meerdere meldingen binnenkwamen over haar rijgedrag.

De vrouw zou haar auto niet onder controle hebben en zeer gevaarlijk rijden. De politie trof de auto op de Middenweg, waarna ze de bestuurder het stopsein hebben gegeven.

Er werd niet gereageerd en vervolgens werden er diverse verkeersregels overtreden. De vrouw reed midden op de weg, over de middellijn, stond bij het voorsorteren in meerdere vakken en het was niet duidelijk welke kant ze op wilde gaan. Daarnaast was haar rijsnelheid was onstabiel: ze reed zowel hard als zeer langzaam.

Volgens de politie konden meerdere aanrijdingen met tegenliggers op het nippertje worden voorkomen.

Na 2,5 kilometer konden de agenten met behulp van een collega de auto klemrijden. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

De politie laat weten dat de dame zich niet herkende in het rijgedrag dat zij omschreven en aangaf dat ze niet in haar spiegels had gekeken, waardoor ze de politie niet had opgemerkt. De vrouw vertelde dat ze naar Julianadorp toe wilde gaan, maar niet doorhad dat ze al in Den Helder reed. De politie heeft de vrouw meegenomen naar het bureau en contact opgenomen met haar familie om haar op te halen.