Vrouw in Den Helder krijgt meerdere boetes omdat ze haar gordel niet om heeft en daarna in de politieauto precies hetzelfde doet

Vrouw in Den Helder krijgt meerdere boetes omdat ze haar gordel niet om heeft en daarna in de politieauto precies hetzelfde doet
Den Helder

De politie Den Helder wilde een vrouw aanhouden voor een kort gesprek omdat zij haar gordel niet om had. Omdat de vrouw geen medewerking verleende en ook in de politieauto haar gordel weigerde om te doen, kreeg ze uiteindelijk drie boetes.

De politie Den Helder gaf een automobilist op de Anemonenstraat een stopsein, maar de vrouw weigerde te stoppen. De agenten konden zien dat ze haar gordel niet om had.

Pas in de Asterstraat stopte de dame, laat de politie weten. Niet omdat ze het sein van de politie opvolgde, maar omdat ze daar moest zijn.

De vrouw vertelde de politie dat zij vond dat ze best zonder gordel mocht rijden en een bekeuring dus niet nodig was. Daar waren de agenten het niet mee eens en vroegen om haar rijbewijs. Dit weigerde de vrouw, net als elke andere vorm van medewerking tijdens de aanhouding. De vrouw is aangehouden en meegenomen in de politieauto, waar zij wederom haar gordel niet om wilde doen.

Wat met medewerking en een minuutje van de vrouw haar tijd opgelost had kunnen worden, resulteerde uiteindelijk in drie bekeuringen: twee voor het niet dragen van een gordel en een omdat ze haar identiteitsbewijs niet wilde tonen.