Veiling van Obdam brengt 47 mille op

Obdam

De Veiling van Obdam heeft 47 mille opgeleverd, dat is ruim vier mille meer dan het jaar ervoor.

,,Dat is een fantastisch bedrag, iedereen loopt hier met een brede glimlach rond’’, blikt Tom Wester terug op de geslaagde veiling vrijdagavond in De Brink. Volgens Wester was er dit jaar opvallend veel jeugd aanwezig. ,,Logisch want het geld gaat voor het grootste deel naar Victor gymsport en het jeugdwerk. Jongeren waren erg actief met het rondbrengen van boekjes en hand en spandiensten.’’ Naast het vertrouwde gezicht van afslager Ben Appel is een nieuw talent aangetreden in de persoon van Rick de Vries. Ze wisselden elkaar af bij de verkoop van kavels en bleken al snel op elkaar ingespeeld. Het hoogste bod was 2500 euro voor een traplift, inclusief montage. Ook een weekje wintersport in het vakantiehuisje van Marco Hoedjes in het Duitse Winterberg bleek erg geliefd. De hamer viel uiteindelijk bij 1350 euro.

Quiz

De pubquiz met ’happen, snappen en tappen’ in ’t Brakenkerkje was eveneens een geliefde kavel. Net als de bierproefavond in de pastorie van de Victorkerk. Pastor Bert Glorie verrichte de loting en bezorgde hiermee enkele Obdammers een culinair uitstapje bij een van de plaatselijke restaurants. Voor de wijnproeverij bij de familie Groenveld werd ook flink tegen elkaar opgeboden. ,,Het bier vloeide rijkelijk en de bitterballen smaakten prima’’, aldus Wester.

Een deel van de opbrengst gaat ook naar de restauratie van ’t Brakenkerkje en de St. Victorkerk. Info: www.deveilingobdam.nl