Motorrijder met geweld beroofd van motorscooter in Zaandam, twee daders nog voortvluchtig

Motorrijder met geweld beroofd van motorscooter in Zaandam, twee daders nog voortvluchtig
© Foto: ANP
Zaandam

Een 62-jarige motorrijder is vrijdagavond met geweld beroofd van zijn motorscooter op de Westzijde in Zaandam. Hij raakte daarbij gewond. De twee daders gingen er na de mishandeling op de motorscooter vandoor.

De beroving vond omstreeks 21.00 uur plaats. Een getuige ging nog achter het tweetal aan, maar verloor de daders nabij de Vincent van Goghweg uit het oog. Het 62-jarige slachtoffer is door ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen.

Na een zoektocht in de omgeving werd de motorscooter door agenten teruggevonden achter een gebouw bij het Zaanlands Lyceum, gelegen aan het Dik Trompad. De politie heeft het voertuig in beslaggenomen voor nader onderzoek. De twee daders werden niet meer aangetroffen.

Van het tweetal is het volgende signalement bekend: dader 1 is een man tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij heeft een lichtgetinte huidskleur, een stevig postuur en droeg ten tijde van de beroving donkerblauwe kleding. Dader 2 is vermoedelijk tussen de 18 en 20 jaar oud. Hij heeft een slanker postuur, was in het zwart gekleed en had een capuchon op.