Premium

Man (24) verdacht van slaan met volle wijnflessen in Hoofddorpse supermarkt

Man (24) verdacht van slaan met volle wijnflessen in Hoofddorpse supermarkt
Schiphol / Hoofddorp

Een 24-jarige man die ervan wordt verdacht in een Hoofddorpse supermarkt twee personen te hebben geslagen met volle wijnflessen, wil zich niet laten onderzoeken door een psycholoog. Daniël M. is bang dat hij door mee te werken aan een persoonlijkheidsonderzoek tbs opgelegd zal krijgen. Dat bleek vrijdag tijdens een pro-formazitting op de rechtbank Schiphol.

M., die momenteel in voorlopige hechtenis zit, wordt onder meer verdacht van twee pogingen tot zware mishandeling op 1 augustus in een supermarkt. Hij zou daar twee personen met een volle wijnfles op hun hoofd hebben geslagen. Ook wordt M. ervan verdacht een ander klappen te hebben gegeven, wat in de ogen van het openbaar ministerie openlijk geweld was. Volgens het OM heeft de verdachte in de Hoofddorpse supermarkt met een of meerdere anderen ook ongeveer twintig flessen wijn vernield.

De 24-jarige man wordt daarnaast verdacht van het plegen van openlijk geweld in een horecazaak in Hoofddorp op 6 juli. Hij zou daar toen iemand hebben geschopt en geslagen. Ook wordt hij ervan verdacht in de bar glazen en een tafel te hebben vernield. Het strafrechtelijk onderzoek is inmiddels afgerond.

,,Ik ben een doodnormale jongen die een domme fout heeft gemaakt’’, zei M., die zeker een van de hem ten laste gelegde feiten ontkende. Hij wees op het signalement van een man die had geslagen. Deze dader zou rastahaar hebben. ,,Ik heb geen rasta’s.’’

De officier van justitie en een van de rechters hielden de verdachte vrijdag voor dat een psychologisch onderzoek ook in zijn voordeel kan werken. M. weigert mee te werken aan zo’n onderzoek, omdat neven van hem eerder tbs opgelegd kregen, vertelde hij tijdens de pro-formazitting.

De rechtszaak tegen M. staat op de rol voor 21 januari. In elk geval tot die tijd blijft hij in voorarrest. Tijdens de zitting bij de rechtbank in Haarlem zullen vermoedelijk meerdere benadeelden gebruikmaken van hun spreekrecht.