Jongen (14) overleden na ongeval op N248 bij Barsingerhorn [update]

© Foto DNP.NU
Barsingerhorn

Een jongen van 14 jaar uit Julianadorp is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden aan de gevolgen van een ongeval op de N248 bij Barsingerhorn. Op Facebook verschijnen vele steunbetuigingen aan familie en andere naasten van de jongen, maar er worden ook harde en confronterende reacties geplaatst.

De jongen fietste zaterdag met een aantal vrienden. Rond kwart over twaalf stak hij de weg over en werd hij aangereden door een auto. Het slachtoffer sloeg door de voorruit.

De automobilist, een 37–jarige man uit Hollands Kroon, werd aangehouden door de politie. Uit de blaastest bleek dat hij niet onder invloed was van alcohol.

Het jonge slachtoffer werd met spoed in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis in Alkmaar gebracht. Daar overleed hij aan zijn verwondingen. De vrienden met wie hij reed, zagen het ongeval gebeuren. Ze werden onder anderen door enkele ouders opgevangen. De N248 was in beide richtingen afgesloten.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval.

Facebook

Op Facebook wordt er geschokt gereageerd op het ongeluk en wordt er meegeleefd met de familie van het slachtoffer. Maar het nieuws roept niet alleen steunbetuigingen op.

Verschillende Facebook-gebruikers stellen de vraag wat een 14-jarige jongen om kwart over twaalf nog buiten doet. ’Waar is de tijd dat ouders hun kind ophalen?’, vraagt een vrouw zich af. Anderen vragen zich af of de jongen hij wel verlichting op zijn fiets had.

Ricardo (32), het slachtoffer is zijn neefje, laat De Telegraaf weten woedend te zijn over de reacties. „We zijn ons neefje net verloren en lezen nu online dit soort reacties. Deze mensen hebben geen gevoel. Onmenselijk.”

Hij vraagt zich af wat voor nut de harde reacties hebben. „Hoe kun je nou zeggen dat iemand zijn kind moet ophalen? Deze mensen zien helemaal niet in wat voor leed dit veroorzaakt bij de familie.”

© Foto DNP.NU
© Foto DNP.NU
© Foto DNP.NU
© Foto DNP.NU
© Foto DNP.NU
© Foto DNP.NU