Genieten van de natuur is er voor motorcrosser Michel Hoenson niet bij tijdens WK in Portugal

Genieten van de natuur is er voor motorcrosser Michel Hoenson niet bij tijdens WK in Portugal
Michel Hoenson
© Archieffoto
Anna Paulowna

Hij werkte snel zijn laatste wedstrijd in Zelhem af om vervolgens de grens over te steken met als eindbestemming Portugal. Maar bijzonder veel tijd om na te genieten van de vijfde plek in Gelderland had Michel Hoenson niet. De focus van de pas 23-jarige motorcoureur uit Anna Paulowna ligt tenslotte inmiddels op de FIM International Six Days Enduro.

Een speciaal zesdaags WK in Portimão dat maandag van start gaat. De hardrijder maakt daar zijn debuut. ,,Het staat al lang op mijn verlanglijstje. Mijn sponsor Gerard Jimmink is daar in 1993 wereldkampioen geworden. Dat is geen Nederlander ooit meer gelukt. Toen we wisten dat het nu in Portugal zou plaatsvinden, heb ik mijn sponsoren benaderd om het rond te krijgen. Ik ben iedereen om mij heen erg dankbaar’’, doet Hoenson zijn verhaal. Omdat het zijn eerste keer wordt, kan hij een gevoel van gezonde spanning niet onderdrukken. ,,Dat is er altijd voor een wedstrijd, en nu iets meer. Niemand mag mij helpen. Gaat er wat kapot, dan moet ik het zelf repareren. Naast de zenuwen die ik heb, hoop ik vooral dat alles heel blijft.’’ En dan is er eventueel wat mogelijk voor Hoenson.

Ervaring

,,Het doel tijdens dit WK is om ervaring op te doen, maar ik ben hier zeker niet om zes dagen van de natuur te genieten. Ik ga enorm mijn best doen en proberen om zo goed mogelijk te finishen. Mijn plan is om het iedere dag iets beter te doen.’’ Lang heeft hij aan de kant gestaan in verband met herstel van een kruisbandreconstructie. Eind augustus stapte Hoenson weer eens op zijn crossmotor. ,,Als ik op honderd procent rijd, is mijn snelheid nog niet hetzelfde. Bij deze wedstrijd komt er veel meer kijken. Ik ga hoe dan ook tegen dingen aanlopen. Misschien werkt het juist in mijn voordeel. Ik leg mezelf minder druk op. Daardoor gaat het waarschijnlijk beter.’’

Net binnen