Premium

Telstar is nog niet volwassenen genoeg, vindt Andries Jonker: ’Het is net als bij kinderen’

Telstar is nog niet volwassenen genoeg, vindt Andries Jonker: ’Het is net als bij kinderen’
Sven van Doorm: ’We waren echt niet bezig met de stand van de tweede periode.’
© Foto Orange Pictures / Perry vd Leuvert
Eindhoven

De drie punten konden al bijna worden bijgeschreven toen Telstar in de allerlaatste seconden van de wedstrijd de gelijkmaker van Jong PSV’er Sekou Sibide om de oren kreeg.

,,Dit mag je niet meer weggeven”, was Andries Jonker duidelijk. Het spel van zijn ploeg was vrijdagavond weliswaar niet indrukwekkend geweest, niets leek de overwinning nog in gevaar te brengen. De jonge en gretige witte leeuwen bleven echter aanvallen en zoeken naar een tweede doelpunt.

e veel risico en slordigheid achterin zorgden ervoor dat Jong PSV diep in blessuretijd ineens weer hoop kreeg. Eerst wist doelman Anthony Swolfs de bal met veel moeite weg te werken en vervolgens schoot Justin de Haas vanuit een vrije schop op de paal. Uit de rebound ontstond een corner. Daarbij ging ook doelman Youri Roulaux naar voren. Hij was de bliksemafleider waarna Sibide de bal over de lijn kreeg.

Jonker weet de late tegenvaller aan jeugdige gretigheid. ,,We willen dan te graag. Terwijl je de wedstrijd dood moet leggen. Dat is dit seizoen al vaker gebeurd. Het hoort ook bij een jonge ploeg. Ik heb dat tegen ze gezegd, maar het is net als bij kinderen. Je kunt het ze vertellen, maar ze zijn niet meteen volwassen.”

Hoewel Telstar dominant was, waren de grootste kansen voor de Eindhovenaren. De keren dat de jongelingen er op de counter uit kwamen, waren ze gevaarlijk. Anthony Swolfs voorkwam in de eerste helft met een goede redding een doelpunt van de Amerikaan Richard Ledezma.

Iets later schoot Cyril Ngonge vanuit de zestien raak, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Telstar wist een aantal corners te creëren, maar tot grote kansen leidde het niet. Het dichtstbij was Sven van Doorm met een afstandsschot dat naast ging.

Het was dezelfde Van Doorm die de score opende vanuit een vrije trap. ,,Ik heb een tijdje geen basisplek, dus was heel erg blij met die goal. Je wil belangrijk zijn voor je ploeg, zeker als je er weer eens instaat. Ik dacht echt dat we de overwinning al binnen hadden.”

Volgens de middenvelder was zijn ploeg in het veld niet bezig geweest met de eerste plaats in de tweede periode, die Telstar bij een overwinning zou behouden. ,,Nee, in het veld was ik alleen maar bezig met de wedstrijd. We hadden eerder de 2-0 moeten maken.”

Jong PSV-Telstar 1-1

67. Van Doorm 0-1, 94. Sibide 1-1.

Jong PSV Roulaux; Daverveld, Soulas, De Haas, Theunissen; Gomes, Ngonge, Schoonbrood; Ledezma, Sidibe, Medonca (78. Horvath)

Telstar Swolfs, Bronkhorst, El Yaakoubi, Korpershoek, Benamar, Pattynama (83. Springer); Najah, McGuane, Van Doorm; Kharchouch (90. Fernandes), Tavsan (78. Plet)

Net binnen