Premium

Hollandia kan eerste periode winnen, het zou Milan Vissie nóg trotser maken op ’zijn’ club

Hollandia kan eerste periode winnen, het zou Milan Vissie nóg trotser maken op ’zijn’ club
Milan Vissie: ’Het werd wel weer eens tijd dat Hollandia het goed doet. Deze club hoort gewoon op een hoog niveau te voetballen.’
© Foto Marcel Rob
Hoorn

Of het interview misschien na vijf uur gedaan kan worden, dan zit zijn werkdag bij Hoogland Vis erop. Veel Hoornser wordt het niet. En naast het feit dat Milan Vissie er geboren en getogen is, zit voetbalclub Hollandia ook nog eens diep in zijn hart. Die liefde staat momenteel helemaal in vuur en vlam nu de roodwitten dit seizoen volgens de middenvelder kampioen kunnen worden. ,,Ik wil héél graag naar de derde divisie.”

,,Het werd ook wel weer eens tijd dat Hollandia het goed doet. Deze club hoort gewoon op een hoog niveau te voetballen en daarom willen we allemaal zo graag naar de derde divisie. Dat is iets wat dit seizoen ook mogelijk is. Het was zelfs een voorwaarde voor mij om terug te komen dit jaar. Ik wilde dat de groep er goed genoeg voor zou zijn én dat promotie ook het doel zou worden. Dat we er sterk genoeg voor zijn, is nu gelukkig wel gebleken.”

Het is een understatement van Vissie. De speler die twee jaar geleden als verloren zoon terugkeerde bij Hollandia, vorig seizoen voor Odin’59 speelde en nu dus wederom in Hoornse dienst is, zegt dat er in de afgelopen jaren wel een aantal dingen zijn veranderd op het Julianapark. ,,Het is lekker dat we met een aanvaller als Mukhtar Suleiman iemand op de flank hebben die een mannetje uit kan spelen. Voor wat actie kan zorgen als de wedstrijd op slot zit. Twee jaar geleden hadden we dat niet echt.”

Meer ervaring

,,Net zoals dat Sven Deen, Daan Buurman en Nick Kuin nu duidelijk meer ervaring hebben dan toen. Marijn Ploem is nieuw, maar die snapt het spelletje ook goed. Er zit gewoon meer voetbal in de ploeg. Afgelopen zondag trokken we een 1-2 zege over de streep nadat we achter kwamen tegen de hekkensluiter van de ranglijst. Vroeger lukte ons dat vaak niet.”

Als Vissie naar zichzelf kijkt, geeft hij aan dat hij goed gedijd onder het vertrouwen van zijn teamgenoten en coach Anand Jagdewsing. Hij zegt het nodig te hebben. ,,Anand en ik praten best veel. Over van alles en nog wat. Hij is vaak lekker positief en dat zorgt ervoor dat ik vrijuit kan voetballen. Ik zit goed in mijn vel.”

Kampioen worden

Net zoals heel Hollandia dat lijkt te zitten. De ploeg staat met de minste verliespunten bovenaan de ranglijst van de hoofdklasse A. Een zege op concurrent SJC en een slippertje van de andere belager Hoogeveen betekent dat de eerste periode dit weekend voor Hollandia is.

,,Ik zal je eerlijk zeggen dat ik niet eens weet hoe het precies zit met die periode omdat we ook nog een wedstrijd tegoed hebben. Het houdt me niet echt bezig. Ik vind gewoon dat we vol voor het kampioenschap moeten gaan. Om dat te bereiken wordt het belangrijk dat we scherper voor het doel zijn. Tegen HBS ging het daardoor bijvoorbeeld mis. Krijg je een paar opgelegde kansen, benut je ze niet en verlies je met 0-1.”

,,Er komt een periode aan met belangrijke wedstrijden en hopelijk beleven we die volgend seizoen in de derde divisie. Ja, dat wil ik heel graag. Ik was vier toen ik al bij deze club speelde en daar ben ik trots op. Net zoals mijn vader Peter. Hij is iedere zaterdag en zondag op de club. Hij vindt het prachtig dat ik nu deel uitmaak van dit Hollandia en dat motiveert mij extra om dit seizoen succesvol te zijn.”

Net binnen