Premium

Horeca in Heerhugowaard zucht onder criminaliteit: en alweer een overval met wapens

Horeca in Heerhugowaard zucht onder criminaliteit: en alweer een overval met wapens
Heerhugowaard

Alweer een overval in Heerhugowaard. De politie is op zoek naar drie gemaskerde mannen met een wapen, die donderdagavond het personeel van Domino’s Pizza aan de Raadhuisstraat de stuipen op het lijf joegen.

Ze kwamen rond 20.15 uur binnen. Een van hen haalde een vuurwapen tevoorschijn en bedreigde een medewerker, terwijl zijn twee maten over de toonbank klommen. Het personeelslid werd gedwongen de kassalade leeg te gooien in een zak. Daarop vertrok het trio via de achterdeur.

Een oproep op Burgernet leverde niets op. De politie noteerde gegevens van personen die kort na de overval bij de zaak aanwezig waren. Daarbij ontstond een woordenwisseling met een van de personeelsleden van de pizzeria. Die dacht de daders te herkennen, maar begon daar later aan te twijfelen. De politie heeft dan ook niemand aangehouden.

Stationskiosk

Het is de derde keer in korte tijd dat een restaurant prooi is geworden van criminelen. Op 1 november werd kiosk ’De stationshuiskamer’ beroofd door twee gewapende mannen, die het personeel bedreigden en vervolgens met een onbekend geldbedrag per scooter vertrokken.

Eind augustus was een toko aan de Marsmanstraat de dupe: ook daar twee gewapende daders, die er met onbekende buit vandoor gingen in een zilverkleurige auto. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Politiek

De toegenomen criminaliteit in Heerhugowaard heeft ook bij de politiek ongerustheid veroorzaakt.

Tijdens de begrotingsbehandeling luidde raadslid Trijntje Johanne Visser (ChristenUnie) de noodklok: „Afgelopen zaterdag lazen we in de krant dat de criminaliteit in Heerhugowaard het meest is gestegen: overvallen, vandalisme, mishandeling en inbraken. Wij maken ons zorgen om de veiligheid. We willen dat college en politie er alles aan doen zodat onze inwoners zich veilig voelen in Heerhugowaard.”

Politiewoordvoerder Wendy Boudewijn verzekert dat de recherche aan de overvallen werkt. „We kunnen nog niet zeggen of er dwarsverbanden zijn, maar ik weet zeker dat de collega’s daarnaar kijken.”