Premium

Keverdijk als enige gebied in Gooise Meren weer vuurwerkvrij met jaarwisseling

Keverdijk als enige gebied in Gooise Meren weer vuurwerkvrij met jaarwisseling
Naarden

Er mag met Oud en Nieuw geen vuurwerk worden afgestoken in het centrum van de Keverdijk in Naarden. Net als vorig jaar heeft het college besloten het winkelgebied in de Naardense wijk als vuurwerkvrije zone te bestempelen.

Nieuw dit jaar is wel dat er ook tijdelijk camera’s komen te hangen in het centrum. Deze moeten zorgen voor een nog betere handhaafbaarheid van het verbod. De camera’s komen op het extra toezicht en surveillance’s van de boa’s in de dagen voor en na de jaarwisseling.

De gemeente heeft op de proef van vorig jaar louter positieve reacties gekregen van de buurtbewoners en de ondernemers. Burgmeester Han ter Heegde kreeg tijdens de wijkmarkt begin dit jaar te horen dat de buurtbewoners aanzienlijk minder overlast hadden ervaren dan eerdere jaren. Aanleiding om een vuurwerkverbod in te stellen was een vuurwerkbom die het jaar daarvoor schade had aangericht bij de supermarkt. Ondanks het verbod is er vorig jaar echter toch nog wel een flinke schade aangericht door zwaar vuurwerk. De tijdelijke camera’s zouden er voor moeten zorgen dat zoiets dit jaar niet gebeurt.