Fietsster hard omver getrokken door straatrovers in Zaandam

Fietsster hard omver getrokken door straatrovers in Zaandam
ZAANDAM

Een 58-jarige vrouw is donderdagavond het slachtoffer geworden van een poging beroving in Zaandam. Ze werd hierbij met haar fiets omver getrokken en raakte gewond.

Dit gebeurde tussen het Kuilpad en de fietstunnel onder de A8 ter hoogte van het speeltuintje.

De politie over de beroving:

Rond 18.00 uur fietste het slachtoffer met een andere dame naar huis. Een kwartiertje later werden de vrouwen ter hoogte van de tennisbaan op het Kalverpad ingehaald door twee jongens op een scooter. Bij de ingang Jagersplas/Kuilpad viel het hen op dat de scooter stil stond en op het moment dat de dames passeerden, hoorden zij dat de scooter weer achter hen reed. Net na het fietsbruggetje werd ineens hard getrokken aan de tas van het slachtoffer. Doordat het hengsel van de tas om het zadel zat, kreeg het tweetal op de scooter deze niet los en kwam de vrouw hierdoor hard ten val. De scooter reed daarna weg in de richting van de fietstunnel onder de A8 en verdween uit het zicht. De vrouwen fietsten daarna naar het ziekenhuis waar het slachtoffer werd onderzocht.

De bestuurder van de scooter droeg een zwarte jas en vermoedelijk een petje. De bijrijder droeg een zwarte jas en met hieronder vermoedelijk een witte hoodie. Ook droeg hij een donkere helm. De scooter was opvallend zwart glanzend en betrof een laag model.

De politie is op zoek naar getuigen van deze poging beroving.