Premium

College Hilversum heeft geen zorgen over prijzen oude postkantoor: ’Derde van woningen in middelduur segment’

College Hilversum heeft geen zorgen over prijzen oude postkantoor: ’Derde van woningen in middelduur segment’
Het ’nieuwe’ postkantoor.
© PR
Hilversum

Het college van b en w in Hilversum lijkt weinig zorgen te hebben over de prijzen van de woningen die op de plek van het oude postkantoor aan de Kerkbrink en de Oude Torenstraat komen. Volgens de PvdA worden deze woningen voor een ’buitengewoon hoge prijs’ verkocht.

De fractie stelde daarom schriftelijke vragen aan het college. Maar volgenshet college is er weinig aan de hand. Uit de antwoorden is onder meer op te maken dat de projectontwikkelaar zich moet houden aan het collegestandpunt dat een derde van de woningen in het middeldure segment moet vallen. Anders krijgt hij geen medewerking van de gemeente om de plannen uit te voeren.

Prijs

Er zijn inmiddels diverse besprekingen geweest tussen de projectontwikkelaar, ambtenaren en de wethouder Ruimtelijke Ordening Floris Voorink. Een eerste bouwplan zou zijn afgewezen. Maar dat is niet vanwege het predicaat te duur: ’Het aantal woningen en de prijs zijn nog niet bekend’, zo laat het college aan de PvdA weten.

De PvdA vond verder dat de prijs per vierkante meter - 5.000 euro - ’schrikbarend hoog’ is. De partij vroeg daarom aan het college of er een definitie is voor een prijs per vierkante meter als het gaat om goedkoop, middelduur of duur. ’Nee’, is het antwoord. ’De definities goedkoop, middelduur of duur gelden per woning, niet per vierkante meter.’

Volgens B en W hangt dat vooral af van de locatie en ’de kwaliteit in de breedste zin van het woord’ en niet van het woonoppervlakte.

Op de vraag van de PvdA wat het college een redelijk woonoppervlakte voor een woning met een vraagprijs van 300.000 euro beschouwt, krijgt de oppositiepartij dan ook geen duidelijk antwoord.