Jongen (16) aangehouden met keukenmes, politie zoekt slachtoffer bedreiging in Heemskerk

Jongen (16) aangehouden met keukenmes, politie zoekt slachtoffer bedreiging in Heemskerk
Heemskerk

Een zestienjarige jongen uit Beverwijk is woensdag aangehouden, omdat hij een keukenmes bij zich had. Een getuige zou bovendien hebben gezien dat een jongen van rond de vijftien jaar bedreigd werd met een mes ter hoogte van station Heemskerk. De politie is nog op zoek naar dat slachtoffer.

Een getuige zag rond 15 uur dat een jongen bedreigd werd met een mes door een groep jongens. Het slachtoffer zou er vervolgens snel vandoor zijn gegaan. De groep jongens maakte zich uit de voeten bij het zien van de gealarmeerde politie.

Op de hoek van de Waalstraat met de Amstelstraat, zagen agenten drie jongens lopen die voldeden aan het opgegeven signalement. De politie vroeg of een van de jongens wapens op zak had. De tiener uit Beverwijk gaf toe dat hij een keukenmes bij zich had en werd aangehouden.

De jongen die zou zijn bedreigd met het mes, heeft zich niet gemeld, maar de politie wil hem wel graag spreken. De politie wil benadrukken dat deze jongen niet wordt gezien als verdachte, maar als belangrijke getuige, dan wel slachtoffer.