Zaalvoetballers Texel ’94 krijgen les in effectiviteit

Texel

De verbazing klonk na afloop nog steeds door in de stem van Martijn de Veij. De trainer van Texel ’94 kon tenslotte niet geloven dat zijn ploeg in eigen huis gelijkspeelde tegen HZV/Het Vennewater: 3-3.

Omdat de bezoekers ongeveer net zoveel kansen creëerden als zij uiteindelijk in doelpunten uitdrukten. ,,Terwijl wij, met name in de tweede helft, echt enorme mogelijkheden kregen. Maar voor open doel mis, of tegen de paal en lat. Ongelooflijk’’, aldus De Veij. Na de openingstreffer van Jesper Arkenbout werd de gastheer bijvoorbeeld al getrakteerd op een lesje in effectiviteit: 1-1. De voorsprong kwam er richting de rust alsnog via Djen van der Struis: 2-1. ,,Pas zestien jaar. Vorige keer al wat minuten gemaakt en nu nog meer. En dan meteen scoren. Zijn wij erg blij mee’’, was De Veij lovend.

Opnieuw aanvoerder Arkenbout leek het pleit in het tweede bedrijf te beslechten, de echte genadeklap bleef echter uit. ,,We letten niet op en zij mochten de 3-2 maken’’, blikte De Veij terug. Hij voelde na die aansluitingstreffer direct nattigheid. ,,Opnieuw stond er eentje te snurken en zij straften het af. Echt, ze zijn volgens mij na de rust twee keer bij ons doel geweest.’’ Maar de remise was een feit. ,,Van onze kant was het nog best wel een aardige pot. Enkele geblesseerden, jonge jongens die dat goed invulden.’’ Het resultaat voldeed alleen niet aan de verwachtingen. ,,Hier kunnen wij natuurlijk absoluut niet mee leven. Nu de wonden likken.’’

Net binnen