Zaanstad heeft geen kans tegen Talentteam

Ede

Zaanstad heeft de eerste uitwedstrijd van dit eredivisie seizoen kansloos verloren. De ploeg van trainer Sandor Rieuwers speelde een goede wedstrijd, maar werd overklast door het Talentteam: 3-0. De setstanden waren 25-21, 25-19 en 25-16. ,,De tegenstander was fantastisch vandaag’’, vond Rieuwers.

De eredivise was afgelopen weekend van start gegaan, en gelijk mochten alle ploegen een doordeweekse ronde afwerken. ,,Ik vind het heel leuk om drie keer in de week te spelen’’, vertelde Rieuwers. ,,De wedstrijdspanning is niet te vergelijken met een training, dus hoe meer hoe beter. Helaas wachten we nog op de eerste punten.’’

Door de enorme harde en geplaatste opslagen van het Talentteam lukte het Zaanstad maar niet om echt in de wedstrijd te komen. Alleen Daniël Homburg kon nog regelmatig zijn punten meepakken. De rest had erg veel moeite om te scoren. Als de pass beter kwam liet Zaanstad beter spel zien dan afgelopen zaterdag. ,,Wij zagen oud-Zaanstadspeler Yannick Bak als de zwakkere schakel, dus als we de kans kregen leverde dat ook nog wel regelmatig wat op’’, zag Rieuwers.

Voor zaterdag staat er opnieuw een loodzware wedstrijd op het programma. Landskampioen Lycurgus is dan in topsporthal De Koog de tegenstander. ,,Het zou natuurlijk een enorme stunt zijn als we van ze zouden winnen’’, aldus Rieuwers.

Net binnen