Homocafé in Hilversum opent deuren speciaal voor jongeren

Hilversum

Uitbater Gerard van den Hoven van ’homocafé’ Café Brabant in Hilversum wil zijn kroeg minimaal een avond per maand exclusief openstellen voor lhbti-jongeren (homo, bi, hetero, transgenders). Volgens hem is er bij die doelgroep (12 tot 18 jaar) dringend behoefte aan een plek om veilig samen te komen.

,,Voor ouderen is er de maandelijkse Gay Film Night in het Filmtheater en er zijn de lhbti-bijeenkomsten in buurthuis De Geus. Maar dat vind ik geen geschikte plek voor jongeren. Dan krijgt het zo’n parochiehuissfeertje. Homo’s komen op steeds jongere leeftijd uit de kast.”

Van den Hoven (64), een van de organisatoren van de Rainbow Week in Hilversum was 11 jaar oud toen hij zijn ouders vertelde dat hij op jongens valt. ,,Die hadden er geen probleem mee. Twee broers waren al eerder uit de kast gekomen.”

Lees ook: ’Bij ons thuis kwamen drie kinderen uit de kast’

Van den Hoven: ,,Ik denk aan een dinsdagavond van zeven tot een uur of tien, elf. Dan wordt er geen alcohol geschonken natuurlijk. Ik heb al een leuke meid en jongen gevonden die dan achter de bar willen staan. Zij is 19 en bi. Hij is 22 en zo hetero als wat. Ook voor allochtone jongeren kan het prettig zijn om zo’n plek te hebben. Voor hen is het thuis vaak nog wel moeilijk om het te vertellen.” Als de Rainbow Week achter de rug is gaat Van den Hoven een startdatum zoeken.

Net binnen