Auto ramt gevel bloedprikpost in Oudorp, twee personen gewond

© Foto’s: DNP.NU
1/4
OUDORP

Een auto is dinsdagochtend tegen de achtergevel van bloedprikpost Scarlet in het gezondheidscentrum aan het Oudorperplein in Oudorp gereden. Twee personen raakten gewond.

Een vrouw uit de omstanders ontfermde zich over de bestuurder en haalde hem uit de auto. Volgens haar zei de hevig geschrokken man dat zijn voet van de rem was gegleden bij het inparkeren, waarop de auto wegschoot, een haakse bocht naar links maakte en pas tegen de muur tot stilstand kwam. Omstanders zeiden een harde klap te hebben gehoord.

In het wrak van de auto was te zien dat de airbag geactiveerd was. Bij lage snelheden gaat die niet af. De bestuurder is door het ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis. Tijdens het ongeval schepte de auto een voetganger, die naar verluidt met zijn rug naar de aanstormende auto stond toen hij geraakt werd. Ook hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De gevel van het gezondheidscentrum en de auto zelf liepen behoorlijk wat schade op. De politie zette meteen na het ongeval een deel van het parkeerterrein af. Ook het gebouw mocht niet meer betreden worden.

Net binnen