Historische borden HFC Haarlem ’vermist’, waar is plaat Kick Smit Tribune gebleven?

Waar is dit bord gebleven?
© Archieffoto Wessel Mekking
Haarlem

Twee historische borden uit het bestaan van HFC Haarlem zijn verdwenen. Het roodblauwe bord ’Kick Smit Tribune’, dat decennialang aan de zijkant van het bouwwerk hing, is vermoedelijk in september weggehaald. Ook de plaat ’100 jaar HFC Haarlem’, dat boven de kleedkamers hing, is verdwenen.

Stichting HFC Haarlem 1889, die met allerlei activiteiten de herinneringen aan de gewezen voetbalclub levend wil houden, is op zoek naar de borden.

Die hebben volgens de organisatie niet alleen een historische maar ook een grote emotionele waarde. De stichting roept iedereen die meer weet over de borden op te mailen naar info@haarlem1889.nl. Ze sluit niet uit dat iemand de borden aan gaat bieden aan Haarlem-fans.

HFC Haarlem ging bijna tien jaar geleden failliet. Steeds minder herinnert aan de voetbalclub, die ooit Europees voetbal speelde. De Kick Smit Tribune is de enige tribune die nog overeind staat. Op een deel van het veld waar meer dan een eeuw lang de Roodbroeken speelden, staat inmiddels nieuwbouw. Fusieclub Haarlem-Kennemerland maakt momenteel gebruik van het complex aan de Sportweg.

De hoofdtribune is vernoemd naar de 29-voudig international Kick Smit. Smit werd in 1946 met HFC Haarlem landskampioen. Hij scoorde 26 keer voor Oranje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen