Balgzandbrug en Kooybrug voor een nachtje dicht, verkeer moet omrijden

Den Helder

In de nacht van 9 op 10 oktober is de Balgzandbrug in beide richtingen afgesloten. In de nacht van 10 op 11 oktober is het de beurt aan de Kooybrug (N99) die dan ook dicht gaat. Rijkswaterstaat gaat onderhoud uitvoeren.

Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot een half uur. Lokaal verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid. De scheepvaart ondervindt geen hinder.

Rijkswaterstaat laat het zogeheten brugmeubilair schoonmaken, zoals cameramasten, bruglichten (voor wegverkeer) en slagboomkasten. De draaiende delen van de brug worden gesmeerd en visuele inspecties aan het brugmeubilair en brugklep uitgevoerd. Daarnaast vinden er maaiwerkzaamheden plaats.

Verkeer dat over de Balgzandbrug wil vanaf de N99 (Den Helder) wordt omgeleid via de N249, N248 en de A7 richting Den Oever. Verkeer vanaf de N99 (Den Oever) wordt omgeleid via de N99, A7 en de N248 richting Den Helder. Verkeer dat over de Kooybrug wil wordt vanaf de N99 (Den Oever) omgeleid via de N249 en N248 naar De Stolpen en de N9 richting Den Helder. Verkeer vanaf de N250 (Den Helder) wordt omgeleid via de N9 naar De Stolpen en de N248 en N249 richting Den Oever.

De parallelbaan blijft toegankelijk voor (brom)fietsers, landbouwvoertuigen, lijndiensten en voor nood- en hulpdiensten.

Net binnen