Den Helder trekt een miljoen euro uit voor huizenbezitters die hun woning willen verbeteren

Den Helder trekt een miljoen euro uit voor huizenbezitters die hun woning willen verbeteren
Den Helder

Inwoners die een zonneboiler, slaapkamer en badkamer op de begane grond, een traplift of een digitaal spiekoog in hun woning willen, kunnen een beroep doen op de woonleningen van de gemeente den Helder.

De gemeenteraad stemde gisteravond vrijwel unaniem in met het beschikbaar stellen van een miljoen euro voor de zogeheten ’verordening comfortabel wonen’.

Hiermee worden particuliere woningeigenaren geholpen om hun woning te verbeteren. Dat kan zijn door middel van het duurzamer maken van de woning, door bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, zonnepanelen - en biolers of een warmtepomp.

De woonlening voorziet tevens in het levensloopgeschikt maken van de woning, zodat bewoners langer in hun eigen woning kunnen blijven. Zoals een inloopdouche, domotica, een douchezitje of een badkamer gelijkvloers met de slaapkamer.

De lening kan ook worden gebruikt voor asbestsanering of funderingsherstel.

Een aanvraag voor een woonlening wordt ingediend bij de gemeente. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) keert de leningen uit. Het kost de gemeente dus geen geld. De omvang van een woonlening varieert van €2500 tot €50.000.

Tevens gaf de gemeenteraad groen licht voor de starterslening en gaf daarmee invulling aan de coalitiewens om jongeren in Den Helder te houden en de instroom te bevorderen. De starterslening bedraagt maximaal €35.000.

Het laatste nieuws.