A4-aquaduct uit 1961 wordt vervangen

Links het uit 1961 stammende aquaduct.

Links het uit 1961 stammende aquaduct.© ANP/Bram van de Biezen

Van onze verslaggever
Roelofarendsveen

Het nieuwe Ringvaartaquaduct in de richting Den Haag in de A4 komt op dezelfde plek als het oude Ringvaartaquaduct bij Roelofarendsveen. De weg wordt daar breder en veiliger door deze ingreep.

Er wordt onder andere onderzocht hoe een extra rijstrook in beide richtingen de doorstroming kan verbeteren. De A4 wordt steeds drukker en er staat steeds vaker file. Een goede doorstroming op de A4 is van cruciaal belang voor de bereikbaarheid van de Randstad. Minister Cora van Nieuwenhuizen besluit naar verwachting begin volgend jaar welke aan haar voor te leggen alternatieve haar voorkeur geniet. Bij alle onderzochte alternatieven wordt de A4 tussen knooppunt Burgerveen en de N14 verbreed met een extra rijstrook in beide richtingen.

Het oude Ringvaartaquaduct, geopend in 1961, is niet breed genoeg voor het toevoegen van deze extra rijstrook. Ook zorgt een middenpijler voor onduidelijkheid. Daarom wordt het oude Ringvaartaquaduct in de richting Den Haag vervangen door een nieuw aquaduct. Het bestaande Ringvaartaquaduct in de richting Amsterdam, uit 2010, heeft wel voldoende ruimte voor een extra rijstrook. Dit wordt daarom niet aangepast of vervangen.

Net binnen