Alkmaarse automobilist met openstaande celstraf maakt boeteregen compleet met valse naam

ALKMAAR

Een 23-jarige automobilist uit Alkmaar heeft zich woensdagochtend aardig wat boetes op de hals gehaald door onder invloed achter het stuur te zitten en niet te stoppen voor de politie. De boeteregen was compleet toen hij besloot ook nog eens een valse naam op te geven.

Agenten gaven de man rond 05.30 uur op de A9 bij het knooppunt Diemen een stopteken. Even leek het er op dat hij die op zou volgen, maar op het laatste moment ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging hadden de agenten hem toch aan de kant gezet.

De man kon zich niet identificeren en bij fouillering vonden de agenten een zakje met vermoedelijk hasj in zijn tas. Omdat het vermoeden ontstond dat hij onder invloed van drugs was, werd een speekseltest afgenomen en daaruit bleek gebruik van THC.

De agenten konden niets vinden waar de identiteit van de man mee uit bleek. De personalia die de Alkmaarder opgaf bleken niet te kloppen. Voor het opgeven van een valse naam en het rijden onder invloed werd hij aangehouden.

In het cellencomplex Zuid-Oost te Amsterdam kon de politie via een zogeheten identiteitszuil de echte identiteit van de man achterhalen. Toen bleek ook dat hij ook nog een gevangenisstraf van 30 dagen had openstaan.

De Alkmaarder kan boetes verwachten voor het niet volgen van de politie, het niet tonen van een identiteitsbewijs, het opgeven van een valse naam en het onder invloed besturen van een auto.