Scooterrijder rijdt door na aanrijding in Alkmaar, maar meldt zich alsnog [video]

Scooterrijder rijdt door na aanrijding in Alkmaar, maar meldt zich alsnog [video]
© Videostill.
Alkmaar

Een 85-jarige fietsster is vrijdagmiddag door een scooter geschept op de Willem de Zwijgerlaan in Alkmaar. De bestuurder is na het ongeluk doorgereden. Inmiddels heeft de 17-jarige bestuurder uit Alkmaar zich bij de politie gemeld.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 16.30 uur op de hoek van de Van Houtenkade. De vrouw wilde met haar fiets de straat oversteken toen zij door de scooter werd geschept. Een harde klap volgde, waarna zowel de fietsster als de scooterrijder op de grond belandde.

Omstanders ontfermen zich over de vrouw, terwijl de scooterbestuurder met zijn felblauwe voertuig wegloopt richting de stoep. Hij heeft duidelijk last van zijn been, zo is op videobeelden te zien. De jongeman loopt nog een keer terug om zijn kentekenplaat te zoeken, maar kijkt niet om naar het slachtoffer. Uiteindelijk rijdt hij met kentekenplaat weg over de Van Houtenkade.

’De bestuurder ging er na het ongeluk vandoor zonder naar het slachtoffer om te kijken en zonder zijn gegevens achter te laten’, bevestigt de politie Alkmaar op Facebook. Een paar uur later komt het bericht dat de bestuurder zich alsnog heeft gemeld nadat hij de beelden van het ongeluk online zag. Waarom de jongen doorreed is nog niet duidelijk.

Hoe de 85-jarige fietsster eraan toe is, is onbekend. Het hele incident is gefilmd, de beelden zijn hier te zien.