Auto tegen muurtje zorgt voor file op parkeerterrein bij winkelcentrum Heerhugowaard

Heerhugowaard

Een automobiliste is zaterdagochtend tegen een muurtje gereden bij de uitgang van het parkeerterrein bij winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard. Hierdoor ontstond een file van auto’s die het parkeerterrein wilden verlaten.

De bestuurster reed even voor 11.00 uur onder de slagboom door, maar mistte door nog onbekende oorzaak de bocht naar rechts. Hierdoor kwam haar auto tegen het muurtje tegenover de slagboom tot stilstand.

De geschrokken bestuurster is door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Haar gehavende auto is door een berger meegenomen. Door de harde klap klapte ook de airbags uit.

Door de ongelukkige plek van het ongeluk ontstond in korte tijd ontstond een file over het hele parkeerterrein. De rijbaan richting de Zuidtangent moest worden afgesloten.

Auto tegen muurtje zorgt voor file op parkeerterrein bij winkelcentrum Heerhugowaard
© Foto: DNP.NU

Door de opstopping werd de parkeertijd voor veel wachtenden in de rij met een kwartier overschreden. Hierdoor waren betaalde parkeerkaartjes niet meer geldig waren en bleef de slagboom meerdere keren gesloten. Dit zorgde voor nog meer file.

Een parkeerwachter heeft de slagboom uiteindelijk enige tijd opengezet zodat alle auto’s het parkeerterrein alsnog konden verlaten.