Premium

Te koop: levensgrote houten Harley-Davidson

Eric Bosman (rechts) en Marcel van der Meijden bij hun zelfgemaakte houten motor die ze ter veilig aanbieden. De opbrengst gaat naar het KWF.
Zaandam

Het begon als een grap, maar ze zijn inmiddels bloedserieus: vriendenclub De Bokbeffers veilt een zelfgemaakte houten Harley-Davidson motor. De opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding.

,,Helaas zien we overal om ons heen mensen wegvallen door kanker’’, zegt timmerman Eric Bosman. ,,Ook binnen de vriendengroep. Verschrikkelijk.’’ We moeten iets doen, besloten Bosman (bijnaam Bush) en voorzitter ’bokkebaas’ Marcel van der Meijden (bijnaam Nuts). Bosman had vijf jaar eerder al eens een houten motor gemaakt voor het 30-jarig bestaan van de club. Driekwart jaar kluste Bosman in zijn vrije uurtjes aan zijn bouwwerk en stak ’m daarna zonder te verblikken of verblozen in de brand. Een knipoog naar echte motorclubs, die jaarlijks een motor (’een Japanner’) in de fik steken. Daar kreeg hij flink wat commentaar op: doodzonde van zoveel werk. In aanloop naar het aankomende lustrum maakte hij de afgelopen maanden een exemplaar dat een langer leven beschoren is, geassisteerd door Van der Meijden. De motor rijdt niet, maar het stuur draait - luid piepend - wel.

Net binnen